Trening

Her hjemme flyr som regel dagene av sted med møter, kontroller og trening – hånd i hånd med latter, fremgang og styrke. For tiden legges det mest vekt på armene og forminske strekken han har primært i nakke og rygg. Nå som vi også har fått spesialputene har det blitt mye lettere å komme bedre i gang med noen av øvelsene, og med noen metoder fra fysioterapauten vår har vi, som tidligere nevnt, merket enorm forskjell på måten han løfter armene på, og ikke minst – strekken han tidligere har hatt i kroppen har gradvis sunket i visse posisjoner. Som da vi for litt siden kunne nyte å bære han rundt som en baby – og ikke bare oppreist. Det var virkelig godt. Jeg har jo, som også tidligere nevnt, bekymrer meg over nakkekontrollen til Aron, da jeg synes han holdt hodet bedre da han var mindre, i forhold til det han gjør nå. Nå har vi fått forklaringen på det. Det var grunnet strekken i nakken at han løftet hodet så sterkt. Den kontrollen jeg trodde han en gang hadde, den eksisterte egentlig aldri. Så til tross for at hodet og nakken nå kan virke ‘svakere’ – så er det faktisk dét som er fremgangen. Det var så godt å høre, at ting faktisk har gått fremover, ikke motsatt – som jeg har bekymret meg for. At all trening har gjort musklene mye mer avslappet.

Viktig med kosestund etter både fysio, massasje og kveldsbad – tar på å være en liten Aron 😉

Det er hektiske dager for en liten kropp må skjønne. Men det må til, for bare det aller minste har så mye å si på fremtidig sikt. For øyeblikket varmer vi opp musklene ved morgenstellet med litt olje – og på kveldene bøyer og tøyer vi. Gjennom hele dagen er det tilrettelegging ved lekestundene, for å gi han mest mulig støtte under armer og bein for å kunne oppnå mindre strekk og bedre mulighet for å løfte armene og gripe. Til hvert måltid er det ansiktsfysio som gjelder, der vi har faste øvelser vi lærte på Neo, og noen nye fra Spiseteamet. Disse øvelsene var soleklart lettere da Aron var mindre, og motstanden ikke var så stor – nå har han jo blitt så flink til å si i fra når ting ikke er OK… 😉 Men det er også fint å se litt av denne motstanden, for det betyr bare at vi er på rett vei. Før løftet jo han ikke en muskel – nå til tider går han i regelrett protest! 😉

Share: