Rikshospitalet

Senere i dag setter vi endelig kursen mot Oslo. Vi har i måneder sett veldig frem til denne uka, og forhåpentligvis få litt flere svar ang. svelgefunksjonen til Aron som gjøres via videofluoroskopi. I tillegg har vi endelig fått avklart at det nå blir PEG på fredagen. Godt var det, så slipper vi den lange reisen vi har foran oss en gang mer enn nødvendig. Som sagt, så har vi sett frem til dette, spesielt innleggelsen av knapp da sonden plager Aron så til de grader og forårsaker mye slim i både nese og svelg. Men, nå som dagen nærmer seg med stormskritt – mammahjertet hopper nesten over et slag grunnet en overvelmende nervøsitet. Det er vel dette med narkosen som plutselig overmannet meg litt. Jeg har vel kanskje ikke tenkt så mye på nettopp dét enn selve friheten som vil komme av å få bytter bort den sonden. Men når alt kommer til alt, altså da… jeg kjenner det nå.


Første flyturen til Aron! Om det går like fint som denne gangen skal vi jammen ikke klage 😃

Nei, vi har nok noen tøffe dager foran oss. Vi har jo vært innlagt på barneavdelingen utallige ganger allerede, men dette blir første gangen jeg skal sove der alene – pappaen vår sover nemlig nede på sykehotellet da bare en av foreldrene får plass på rommet. Men de første to dagene sover vi alle tre på sykehotellet, så litt familiekos skal vi klare å få til før operasjonen står for tur. Er jo så klart litt nervøs for det også jeg da, for jeg vet hvor hektiske nattetidene er når man er innlagt. Og nå har vi jo en operasjon foran oss i tillegg, på et sykehus mye større enn det vi er vandt med. Men, all nervøsitet til side – så skal nok dette gå veldig fint. Vi gleder oss til å få alt overstått og komme i gang med nye matrutiner hjemme, uten fare for at vi finner en liten gutt med sonden i ene hånda og et stort lureglis i ansiktet… 😉

 

Nå gjenstår det bare å få sovet noen timer og pakke siste rest før vi setter avgårde mot flyplassen. Både jeg og Joachim lo godt for oss selv da vi pakket bag nummer tre kan dere skjønne, ene og alene bestående av flasker, sonder, sonde- sprøyter, medisiner, kokt vann, … ‘tenke seg det, at noen der ute i verden bare slenger ut puppen’ 😉 Én ting midt oppe i dette har vi i hvert fall lært – humor må en ha!

Share: